Alison verliest van Suarez Navarro in Kortrijk

Alison is er helaas niet in geslaagd haar Fed Cup-partij tegen Carla Suarez Navarro winnend af te sluiten. In het begin van de partij deed Alison nochtans goed mee. Finaal moest ze toch het hoofd buigen met 3-6 en 2-6.

In de eerste spelletjes was er geen vuiltje aan de lucht. Alison kon Suarez Navarro zelfs onder druk zetten. In de eerste twee opslagbeurten van de Spaanse had Ali vijf breakpunten. Deze bleven allemaal onbenut en dat was misschien wel cruciaal voor het vervolg van de partij. Bij 3-4 verdween de backhand van Alison aan het eind van een lange rally in het net, waardoor ze tegen een break achterstand aankeek. Ook in het volgende game had Alison zelf nog een breakpunt, maar opnieuw wilde Suarez Navarro niet inbinden.

De tweede set begon meteen op met een vroege break achterstand. Suarez Navarro kon de opslag van Alison goed lezen en zo ruimte maken voor haar return. Op breakpunt tegen kreeg Alison de forehand van haar opponente niet meer terug het veld in. Dit was toch een tikje en toen Alison haar service nogmaals moest inleveren, was de wedstrijd beslist. Na twee matchen staat het 1-1 in de ontmoeting tussen België en Spanje.