Alison verovert eerste dubbeltitel in Luxemburg!

Alison zal het jaar afsluiten met twee toernooizeges. In februari was er haar triomf in het enkelspel in Boedapest en samen met Greet Minnen vormde ze deze week het beste dubbelduo in Luxemburg. Lapko en Minella gingen voor de bijl in de finale.

In de eerste set had Alison samen met Greet al het betere van het spel, al gingen Lapko en Minelli wel lang mee. Alison en Greet forceerden de eerste break uit de match na zes spelletjes. Helaas volgde er na een spannend game met een beslissend punt aan het eind onmiddellijk een rebreak. In de tiebreak liepen Alison en Greet al snel 4-1 uit. De eindstand in de tiebreak zou 7-3 worden.

De tweede set bleef ‘on serve’ tot 2-2 en nadien maakten Ali en Greet er komaf mee. De volgende spelletjes haalden ze vlotjes binnen. Met vier games op rij knalden ze naar 7-6 (7/3) en 6-2, wat hen de eindzege opleverde. Voor Alison is het de eerste dubbeltitel in haar carrière. Nu wacht haar een welverdiende vakantie van enkele weken vooraleer ze het volgende tennisseizoen gaat voorbereiden.