Alison verslaat dubbelpartner Flipkens in enkelspel, maar stuit op sterke Roemeense

Ook aan het tweede Belgische onderonsje in Hiroshima zal Alison (WTA-63) goede herinneringen overhouden. Ze haalde het van Kirsten Flipkens (WTA-114), met wie ze overigens een dubbelduo vormde. In de kwartfinales was Mihaela Buzarnescu (WTA-125) te sterk.

Alison gaf tegen Kirsten Flipkens van in het begin de toon aan door de eerste drie spelletjes naar zich toe te trekken. Nadien liep Alison enkel nog verder uit in de eerste set. Bij 2-2 in set twee wist Kirsten wel een kloofje te slaan. Het lukte Alison net niet om terug te breaken in de tweede set, maar in de beslissende set kon ze wel het verschil maken. Uitserveren deed Alison met een blanco opslagspel. Ze won zo met 6-2, 3-6 en 6-3.

Daardoor mocht Alison in de kwartfinales de strijd aangaan met Buzarnescu, een voormalig toptwintigspeelster, en die liet zien waarom ze ooit zo hoog had gestaan. Nochtans begon Alison prima. Van 2-0 ging het echter naar 2-4. Haar Roemeense opponente ging op hetzelfde elan verder in het begin van set twee. Alison knokte nog wel knap terug naar 4-4. Nadien viel toch de beslissende break in haar nadeel en werd het 4-6 en 5-7.

In het dubbelspel had Alison aan de zijde van Kirsten Flipkens in de achtste finales verloren van het Japanse duo Misaki Doi/Nao Hibino. In een spannende driesetter kwamen Alison en Kirsten net te kort. Het werd 6-3, 4-6 en [7-10].