Alison verzamelt vlotte zeges in Duitsland

Na haar overwinning in de eerste ronde van het enkelspel, heeft Alison de positieve trend verder gezet in Karlsruhe. Haar tweede enkelwedstrijd draaide uit op een overtuigende overwinning en zo heeft ze er ook al eentje in het dubbelspel geboekt.

De Roemeense Laura-Ioana Paar (WTA-253) was de tegenstandster van Alison (WTA-65) in de achtste finales van het enkelspel. Alison zette meteen de toon door de eerste vier spelletjes naar haar hand te zetten. Zo was de eerste set meteen beslist. Ook het slotakkoord van die set mocht er wezen: Alison kon uitserveren met een blanco opslagspel.

In het begin van de tweede set klampte Paar nog aan, maar nadien bleek het klasseverschil eens te meer te groot. Alison ging nog tweemaal door de opslag van haar tegenstandster en sloeg meteen toe bij de eerste matchbal. Na 1u9min was de overwinning een feit: 6-2 en 6-3. De opponente in de kwartfinales is de Kroatische Tereza Mrdeza.

In het dubbel zit Alison zelfs al in de halve finales. Samen met, jawel, Greet Minnen moest ze enkel Geuer en Jakupovic opzij zetten. Daar slaagden Alison en Greet met bravoure in. Pas na vijf spelletjes geraakte de Duits/Sloveense combinatie voor het eerst op het scoreboord. In set twee namen Alison en Greet in het tweede deel verder afstand. Zo werd het 6-1 en 6-3. Geraken de Belgische meisjes voorbij het Chinese duo Han/Yuan, dan spelen ze in Karlsruhe de finale.