Alison wijst de sleutelmomenten van haar Fed Cup-partij aan

Jammer genoeg geen zege voor Alison op de eerste dag van de Fed Cup-ontmoeting tegen Frankrijk, hoewel het er wel in zat. Zelf vond Ali vooral het zevende spel uit de eerste set en het derde spel uit de derde set bepalend.

Dat viel te concluderen uit de persconferentie van Alison na afloop van haar wedstrijd tegen Caroline Garcia in Luik.

Alison, hoe vond je de wedstrijd op gang komen?

Ik vond het niveau niet zo goed in de eerste set, langs beide kanten. Er werden veel fouten gemaakt. In de tweede set bracht ik wel goed tennis. Ik ben echt die set gaan zoeken.

Wat veranderde er in de derde set?

Bij 1-1 in de derde set geraakte ik een break achter na een spel waarin ik niet zo goed had gespeeld. Nadien was het lastig. Ik probeerde druk te zetten, maar kreeg moeilijke ballen van haar. Jammer van dat ene spel. Speelde ik nadien slecht? Ik vind van niet, maar toen speelde zij op een hoog niveau. Kapitein Van Herck bleef zeer positief. Tijdens de kantwisselingen voelde je dat het moeilijk was. Hij zei me positief te blijven. Dat heeft hij me bijgebracht en dat heeft wel goed geholpen. Hij is mij echt blijven aanmoedigen. Ik ben blijven vechten. Ik kom ook nog terug tot 2-5 en je weet nooit wat er gebeurt, maar dan serveerde ze weer goed. Mijn opslagpercentage lag in de derde set wel lager dan anders.

In het zevende spel van de eerste set wees de umpire na een gecorrigeerde beslissing Garcia meteen het punt toe, terwijl je bij het retourneren nochtans de bal had geraakt.

Dat was een foute call. Het staat 30-30 gelijk en dan roept de lijnrechter een bal out en corrigeert hij zich. De call kwam voor mijn slag. Maar ik kan dat niet winnen als zij die beslissing neemt. Ik wilde het dus zo snel mogelijk vergeten. Ik zeg niet dat ik anders dat game ging winnen, maar nu weet je het niet.

In hoeverre heeft de spanning een rol gespeeld?

Je speelt niet voor jezelf, je speelt voor het team. Dat geeft toch ook stress. Zij hebben een heel sterke ploeg. Iedereen moet honderd procent zijn. We proberen die drie punten te pakken.

Houd je je beschikbaar om zondag opnieuw in actie te komen?

Fysiek ben ik in orde. Ik heb geen pijntjes. Op dat vlak voel ik me echt goed en fris. De rest is ‘up to the captain’.