Alison wint de Hungarian Ladies Open!

Een uitzonderlijke week kende een perfect einde door een overwinning tegen Dominika Cibulkova (WTA-33) in de finale met 6-3, 3-6 en 7-5. Een welverdiende triomf voor Alison in dit WTA-toernooi.

Zoals in al haar voorgaande partijen in Boedapest ging Alison ook nu weer snel aan de leiding. Ali redde vijf breakpunten in haar eerste twee opslagspelletjes en ging door de service van Cibulkova in het derde game. Het verschil bleef één break tot de Slovaakse moest serveren om in de set te blijven. Alison pakte de eerste set op de opslag van haar tegenstandster.

Bijna hetzelfde scenario in de tweede set, al waren de rollen wel omgekeerd. Bij 2-2 moest Alison voor de eerste keer een opslagspelletje. Cibulkova bleef aan de leiding en benutte het tweede setpunt op de opslag van Alison.

Het vierde game in de derde set was een belangrijk spelletje. Alison wiste een 0-40-achterstand uit en haalde dit game nog binnen. Beide speelsters bleven on serve tot 5-5. Alison forceerde dan de beslissende break en redde zelf nog een breakpunt vooraleer na 2 uur en 11 minuten de eindzege binnen te halen.