Alison wint mentale strijd en wipt titelverdedigster in Linz

Ook titelverdedigster Barbora Strycova was in Linz niet opgewassen tegen Alison Van Uytvanck. Alison toonde zich mentaal de sterkste en plaatste zich voor de halve finales met 3-6, 6-4 en 6-4.

Alison kwam in het openingsspel 0-40 achter en sloeg bij het tweede breakpunt een forehand net achter de baseline van Strycova. Die gemiste start zette Alison meteen recht, onder meer door haar handigheid te tonen met een knap dropshot. Ali hield de bal vaak goed laag en maakte zo haar Tsjechische opponente het moeilijk om met haar kenmerkende slices uit te pakken. Zo geraakte Alison ook aan kansen om een break voor te komen.

Helaas kwam een backhand passing er niet helemaal uit en belandde een forehand return net langs de verkeerde kant van de lijn. In het volgende game redde Alison enkele breakpunten met sterke services, maar werd het toch 3-4 via een gekruiste forehand passing van de Tsjechische. Twee spelletjes later was de eerste set beslecht.

Alison kroop desondanks steeds meer in het hoofd van Strycova. Terwijl zij meer ging klagen, kon Alison vrank en vrij tennis brengen. Alison haalde zo een hoog niveau en toverde onder meer enkele schitterende smashes uit haar racket. Ze nam ook een 3-1-voorsprong in de tweede set. Bij 4-3 en 30-0 kreeg ze een punt cadeau na protest van Strycova ten opzichte van de umpire. Na een fout met de forehand van de titelverdedigster was de tweede set binnen voor Alison.

Ook daarna bleef ze haar opponente met prima tennis stevig onder druk houden. Alison had dan ook in de derde set snel een voorsprong te pakken. Bij de eerste drie matchpunten op de opslag van Strycova belandden Ali’s returns nog in het net. Alison gaf echter geen moment de indruk het nog uit de handen te geven en maakte de match overtuigend af in het volgende spel.