Ali wint vlotjes van landgenote en maakt zich op voor nieuw Belgisch onderonsje

Na de US Open is Alison (WTA-68) naar Japan getrokken voor deelname aan het toernooi van Hiroshima (250 000 $, hardcourt). Daar heeft ze alvast een mooie overwinning geboekt tegen haar landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-113) met 6-4 en 6-2.

Alison had de enige vorige onderlinge ontmoeting in Rabat gewonnen in drie sets. Deze keer was Ali’s overmacht nog groter. Bij 1-1 speelde ze vier ijzersterke games om uit te lopen naar 5-1. Twee setballen in het volgende spelletje bleven onbenut, waarna Bonaventure nog naderde tot 5-4. Op de eigen opslag kon Alison dan wel de set binnenhalen.

Ook in set twee nam ze reeds in de beginfase afstand van haar tegenstandster. Alison zette haar dominantie stevig in de verf: ze won maar liefst 16 van de eerste 17 punten uit de set. Nadat het een droge 5-0 werd, liet ze wel nog twee spelletjes over voor haar opponente. De kwalificatie voor de achtste finales was zo ook al voldoende overtuigend. De volgende tegenstandster in het enkelspel is Kirsten Flipkens, met wie Ali in Hiroshima overigens het dubbelspel betwist.