Alison wist vroege achterstand uit en boekt comfortabele zege

Alison heeft opnieuw de omschakeling gemaakt naar het gravel met haar deelname aan het WTA-toernooi van Rabat. Daar nam ze in de eerste ronde overtuigend de maat van Pauline Parmentier met 6-4 en 6-3.

Nochtans was het allemaal niet zo vanzelfsprekend. In het vierde spelletje kreeg Alison voor het eerst een breakpunt tegen. Met een diepe bal dwong Parmentier Ali in de fout en zo was het ook meteen een break. Alison verspeelde geen tijd om aan haar achtervolging te beginnen en ging meteen van 1-3 naar 3-3. Alison had het juiste elan nu wel gevonden en ging daarop door met onder meer enkele fraaie slices. Het uitserveren gebeurde wel pas na een felbevochten game, maar de set ging hoe dan ook naar Alison.

Haar Franse opponente ging nog wel mee in het eerste deel van set twee, maar nadien maakte Alison het verschil. Bij 0-30 dwong Ali met een diepe return de fout af bij Parmentier. Zo kwamen er in het zevende spel van de set drie breakpunten aan. Alison had er slechts eentje nodig. Ze strafte de tweede opslag van haar tegenstandster af met een geweldige backhand winner als return. Even later benutte Alison haar eerste matchpunt: eerst een diepe forehand en dan een scherpe backhand. Parmentier kon de bal nadien niet meer in het spel brengen.