Alison zet het gravelseizoen in met overwinning

Alison gaat voortaan op gravel tennissen, want ze neemt deze week deel aan het toernooi van Lugano en heeft al één overwinning op zak op deze ondergrond. Alison was in staat om Tereza Smitkova te kloppen met 6-2, 4-6 en 6-0.

Als vierde reekshoofd in Lugano deed Alison het uitstekend in haar eerste paar games op gravel. Ze zette haar opponente onmiddellijk onder druk en ging twee keer door de opslag van Smitkova. Beide speelsters behielden nadien hun servicegames en dat volstond voor Alison om de eerste set binnen te halen.

Het ging er heel anders aan toe in de tweede set, want Smitkova won twee felbevochten spelletjes op Ali’s service en was dat beetje efficiënter op de belangrijke punten. Het werd duidelijk dat we richting een derde set gingen, Alison leverde haar service nog een keertje in.

Maar Ali was wel volledig gefocust bij de start van set drie en wilde daarin het verschil maken. Dat is ook exact wat ze deed bij een 2-2-gelijke stand. Ze won de volgende twee games en bleef nadien overeind op de eigen service om zich zo te plaatsen voor de tweede ronde.