Alison zet slechte start om in stuntzege

Alison (WTA-93) stond op Roland Garros voor de tweede keer in haar carrière tegenover de Kazakse Zarina Diyas (WTA-32). Twee jaar geleden verloor ze in twee sets en ook vandaag zag het er aanvankelijk niet goed uit. In minder dan een half uur keek Ali tegen een 6-0 achterstand aan.

Een toiletpauze bleek echter wonderen te doen voor de Belgische. Ze kwam als herboren uit de kleedkamers en brak onmiddellijk door de opslag van Diyas. Ali kende geen moeilijkheden op haar eigen opslag en dankzij nog twee breaks schreef ze de set met 6-1 op haar naam.

In de beslissende set ging het gelijk op tussen beide speelsters. Bij 4-3 moest de Kazakse haar opslag inleveren maar Alison slaagde er niet in om de partij uit te serveren. Op de service van Diyas kreeg ze echter opnieuw een kans en bij het tweede matchpunt was het raak: 6-4.

“Ik geloof niet dat ik heb gewonnen”, zei Alison na haar wedstrijd. “Ik ben heel tevreden. Mijn toernooi is al zeker geslaagd. Vanaf nu is elke match een bonus.”

Alison staat zo voor het eerst in haar carrière in de derde ronde op een grandslamtoernooi. In de derde ronde staat ze tegenover thuisspeelsters Kiki Mladenovic (WTA-44). Vorig jaar stonden beide speelsters al eens tegenover elkaar. Toen won Ali in twee sets.