Azarenka te sterk voor Alison op Australian Open

Alison (WTA-43) kende geen eenvoudige tegenstandster in de eerste ronde op de Australian Open. Ze moest meteen aan de slag tegen veertiende reekshoofd, Victoria Azarenka (WTA-16). De Wit-Russische is één van de favorieten voor de titel nadat ze vorige week het toernooi van Brisbane won.

De Belgische wist nog van vorig jaar wat het betekende om meteen tegenover een titelkandidate te staan. Vorig jaar stond ze nog tegenover Serena Williams op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Azarenka begon uitstekend aan de partij. Ze won 91% van de punten op haar eerste opslag en sloeg maar drie onnodige fouten in de eerste set. Ali slaagde er niet in om meer dan drie punten te winnen op de slag van haar tegenstandster en leverde zelf haar opslag drie keer in: 0-6.

Alison slaagde er in de tweede set niet in om het tij te doen keren. Ondanks een toiletpauze kwam ze niet beter in de partij. Ze sloeg maar één winner en kon opnieuw geen enkel spelletje winnen. Na 53 minuten zat het toernooi er op voor Ali in het enkelspel.

Morgen speelt Ali samen met Yanina Wickmayer haar eerste ronde in het dubbelspel.