Door in enkel, out in dubbelspel Lugano

Alison heeft haar gravelseizoen op gang gebracht in het Zwitserse Lugano waar haar wedstrijden in het enkel en het dubbel onderbroken werden door de regen. Alison is door in het enkel na 6-4, 6-2 winst tegen Océane Dodin. Spijtig genoeg verloor Ali wel haar dubbelmatch met Mandy Minella van Rosolska en Spears met 3-6 en 6-7.

Alison moest tegen Dodin de eerste twee spelletjes inleveren, maar zette al snel orde op zaken. Ali leidde met 5-4 toen een regenbreak tussenkwam. De speelsters hervatten de wedstrijd op woensdag. Alison won meteen het eerste spelletje en maakte zo een einde aan de eerste set. In de tweede set ging Ali twee keer door de opslag van haar opponente en serveerde ze met veel brio de wedstrijd uit. Alison neemt het in de volgende ronde op tegen Camilla Giorgi.

In het dubbelspel verloor Alison met de Luxemburgse Mandy Minella de eerste set tegen de Poolse Alicja Rosolska en de Amerikaanse Abigail Spears met 3-6. In de tweede set lag het spel weer eventjes stil. Toen de speelsters weer de baan op konden, was het wel erg spannend. Alison en Mandy slaagden er net niet in een beslissende set af te dwingen. Ze verloren immers de tiebreak.