Dubbelzege op Diamond Games

Alison (WTAD-1011) kreeg samen met An-Sophie Mestach (WTAD-398) een wildcard voor de hoofdtabel in het dubbelspel. In de eerste ronde moesten ze aan de slag tegen Mona Barthel (WTAD-110) en Raluca Olaru (WTAD-61). Vorige week won de Belgische tandem al twee matchen samen in de Fed Cup en ook vandaag toonden ze dat ze een goed team vormen.

De eerste set schreven ze erg vlot met 6-2 op hun naam. In de tweede set gingen ze door op hun elan. Ze bouwden opnieuw een voorsprong uit en kregen zowel op eigen opslag als op de opslag van hun tegenstandsters enkele matchpunten. Ze slaagden er niet om deze te benutten en moesten het Duits-Roemeense duo terug langszij laten komen: 5-5. Dankzij de steun van het thuispubliek sleepte het Belgische team alsnog de tweede set met 7-5 in de wacht.

In de kwartfinale wacht mogelijk een duel met het tweede reekshoofd, Michaella Krajicek (WTAD-25) en Monica Niculescu. (WTAD-44). Morgen speelt Alison haar eerste ronde partij in het enkelspel. Ze speelt de tweede match vanaf 12 uur op het center court in het Antwerpse Sportpaleis.