Eén break het verschil tussen Ali en Wozniacki in beide sets

In een goedgevulde Rod Laver Arena ging Alison tot het uiterste om het titelverdedigster Caroline Wozniacki moeilijk te maken. Alison kan zeker terugkijken op een goede prestatie. Wozniacki was net dat tikkeltje beter in beide sets.

De eerste vier games in deze intense wedstrijd namen al heel wat tijd in beslag. Alison stond meteen goed te tennissen en speelde regelmatig een dropshot om Wozniacki te verrassen. Vooral in het begin van de wedstrijd werkte dit goed. Alison kwam wel onder een beetje meer druk naarmate de set vorderde. Op breakpunt tegen pakte ze uit met een goed opgebouwd punt en een goede backhand langs de lijn. Jammer genoeg sloeg ze een dubbele fout op een volgend breakpunt. Alison pakte wel weer uit met een geweldige backhand rechtdoor om zelf een breakbal te versieren in het volgende spel. Het was een beetje ongelukkig dat haar aanval tijdens de volgende ralley in het net belandde. Een opslag van Wozniacki in het lichaam van Ali maakte een einde aan de eerste set.

Alison was nog lang niet ven plan om op te geven. Ze moest wel een break toestaan in het derde spel van de tweede set nadat ze nochtans 40-15 was voorgekomen. Bij een 2-4-achterstand nam Alison volop het initiatief om het verschil beperkt te houden tot één break. Wozniacki bleef echter goed serveren opdat ze haar zou kunnen afhouden. Alison kon nog wel twee matchballen redden, maar het was derde keer goede keer voor de number drie van de wereld. Alison verloor zo dus met 3-6 en 4-6.