Eerste finale in 2018 al een feit

Alison staat in de finale van de Hungarian Ladies open na een 6-4, 6-2 zege tegen Viktoria Kuzmova (WTA-121). Vroeg op het seizoen is de eerste finaleplek dus al binnen. Vorig jaar speelde Alison drie finales.

In Boedapest legde ze op weg naar de finale een prachtig parcours af, zonder setverlies. Ook tegen Kuzmova nam Alison een vlijmscherpe start, goed voor een 2-0 voorsprong. Bij 3-2 moest Alison toch een keer haar opslag inleveren, een zeldzaamheid deze week. Alison veerde nadien opnieuw recht: bij een 3-4-achterstand won ze drie spelletjes op rij om de eerste set in de wacht te slepen.

In de tweede set ging Alison meteen weer door de opslag van Kuzmova en brak zo de weerstand bij haar tegenstandster. Ook de volgende acht punten waren voor Ali. Vervolgens deelde ze de ultieme tik uit door in het volgende game een 0-40 achterstand op te halen. Alison zette haar 4-0-voorsprong om in 6-2-setwinst, goed voor een ticket voor de finale. Die zal ten vroegste om 17u van start gaan. Tegenstandster is dan het Slovaakse topreekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-33).