Eerste nederlaag ooit in WTA-finale

Tot dusver had Alison (WTA-65) alle finales die ze speelde ook allemaal gewonnen. Het was al bijzonder knap dat ze zo’n reeks heeft kunnen neerzetten. Die kwam jammer genoeg wel ten einde in Karlsruhe, want Alison verloor in drie sets van Patricia Maria Tig (WTA-223).

Het wedstrijdbegin was al lastig, maar dat had Alison in no time rechtgezet. Dankzij vier spelletjes op rij ging ze knap van 0-2 naar 4-2. Nadien duwde Ali overtuigend door naar 6-3. Na die eerste set leek voor haar tegenstandster echter alles te lukken. Vanaf 6-3 en 1-0 gingen zeven spelletjes op rij naar de Roemeense.

In het begin van de derde set was Alison weer bij de les om er een echte wedstrijd van te maken. Toen ze bij 2-3 toch weer een break moest toestaan, was dat een opdoffer. Alison verloor na 1u38 min met 6-3, 1-6 en 2-6.

In het dubbelspel was het verhaal in de halve finales geëindigd. Alison en Greet Minnen waren niet opgewassen tegen het Chinese duo Han/Xuan. Nochtans deden Ali en Greet er alles aan: in de eerste set kwamen ze nog even terug, maar de score was al te ver uitgediept. Ook in set twee bleef een ommekeer uit. De wedstrijd eindigde op 3-6 en 2-6.