Eerste overwinning van het seizoen voor Alison

Op het WTA-toernooi van Hobart nam Alison (WTA-44) het in de eerste ronde op tegen Carina Witthoeft (WTA-64). Beide speelsters speelden al drie keer eerder tegen elkaar en twee keer trok de Duitse aan het langste eind. Vorig seizoen werden twee van deze duels gespeeld. Op hardcourt trok Ali in twee sets aan het langste eind. Op gravel moest ze na drie sets het hoofd buigen.

Op het hardcourt van Hobart toonde Ali zich opnieuw de betere speelster. In de eerste set serveerde de Belgische prima. Ze stond twee breakpunten toe op eigen opslag, die ze beiden keurig wegwerkte. Ook op de service van haar tegenstandster slaagde ze er in zich stevig te weren. Ze verzilverde twee van de vier breakpunten en stoomde door naar 6-2 setwinst. In de tweede set slaagde Alison er niet in om een kloof te slaan en moest een tiebreak over winst beslissen. Hierin trok de Belgische met 7-5 aan het langste eind.

In de tweede ronde moet Alison, aangeduid als achtste reekshoofd, aan de bak tegen Eugenie Bouchard (WTA-49) of Bethanie Mattek-Sands (WTA-60).