Eerste ronde dubbel in Tashkent vergt grote inspanning

Na haar eersterondepartij in het enkelspel in het Oezbeekse Tashkent, heeft Alison ook haar wedstrijd in de eerste ronde van het dubbelspel gespeeld. Ze werd gekoppeld aan Greet Minnen en samen namen ze het op tegen Vitalia Diatchenko en Sabina Sharipova, die een wildcard kregen voor dit toernooi. Hen verslaan was allesbehalve gemakkelijk.

In de eerste set toonden Diatchenko en Sharipova al dat ze niet gekomen waren om de hoop te vullen. Beide duo’s bleven zij aan zij, tot in de tiebreak. Alison en Greet verloren die met 5-7. Ondanks een break bij 2-1 zagen de Belgische meisjes hun opponenten steeds terugkomen in set twee. Opnieuw moest er een tiebreak gespeeld worden. Deze keer trokken Ali en Greet aan het langste eind met 7-2. Na een super tiebreak en bijna twee uur tennis, wonnen Alison en Greet met 6-7 (5/7), 7-6 (7/2) en [10-8].

In de kwartfinales nemen ze het op tegen een koppel dat bestaat uit de Sloveense Dalila Jakupovic en de Amerikaanse Sabrina Santamaria. Zij zijn het derde reekshoofd in het dubbelspel.