Finale dubbelspel op Diamond Games

Alison (WTAD-1011) en An-Sophie (WTAD-398) bereikten dankzij een walkover van hun tegenstandsters in de kwartfinale de halve finale van het dubbelspel op de BNP Parisbas Fortis Diamon Games. Hierin wonnen ze na een spannende match van het Tsjechische duo, Barbora Krejcikova (WTAD-120) en Renata Voracova (WTAD-54).

Ali en Anso begonnen goed aan de partij. Ze braken meteen door de opslag van hun tegenstandsters maar moesten deze voorsprong ook meteen terug inleveren. Vervolgens ging het gelijk op tot 4-3 maar toen moest Mestach haar opslag inleveren. Krejicikova kreeg de kans om de set uit te serveren. Een dubbele fout van de Tsjechische maakte de voorsprong ongedaan. Het Belgische duo verzilverde bij een 5-5 voorsprong opnieuw de break en aarzelde niet op eigen service: 7-5.

In de tweede set ging het gelijk op tussen beide teams. Geen van beide slaagde er in om de beslissende kloof te slaan en een tiebreak moest over setwinst beslissen. Ook hierin ging het aanvankelijk gelijk op. Bij 5-5 liet het Belgische team echter als eerst een steekje vallen. Ze moesten de tiebreak dan ook met 7-5 aan hun tegenstandsters laten.

Een matchtiebreak moest dan over een finale plaats beslissen. Hierin bouwde het Tsjechische duo een 5-2 voorsprong uit. Ali en Anso gaven zich nog niet gewonnen en kwamen opnieuw langszij. Beide teams waren vervolgens aan elkaar gewaagd en de spanning was te snijden. Bij 9-8 kreeg het Belgische team het eerst matchpunt maar dit konden ze niet afmaken. Bij het vierde matchpunt en een 12-11 voorsprong slaagden ze er dan toch in om het af te maken.

In de finale spelen ze vandaag tegen de eerste reekshoofden, Anabel Medina Garrigues (WTAD-27) en Arantxa Parra Santonja (WTAD-36).