Geen stunt voor Alison

Alison heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op het WTA-toernooi van Indian Wells. Ze verloor in drie sets van het 23ste reekshoofd, Elina Svitolina (WTA-29). Ze begon goed aan de wedstrijd en brak in de eerste set twee keer door de opslag van haar tegenstandster. Zelf moest ze maar één keer haar service inleveren en zo schreef ze de eerste set met 6-4 op haar naam.

In het eerste spelletje van de tweede set kreeg Alison meteen weer de kans om door de opslag van Svitolina te gaan maar ze kon deze niet verzilveren. Bij 1-2 moest ze haar opslag inleveren en zo stoomde de Oekraïense door naar een 4-1 voorsprong. Bij 4-2 slaagde Ali er bij de derde breakkans van de set in om de rebreak te plaatsen. Ze kwam terug op gelijke hoogte en uiteindelijk moest een tiebreak over setwinst beslissen. In het begin van de tiebreak pakte Svitolina een 4-1 voorsprong. De Belgische toonde opnieuw haar vechtlust en kwam terug tot 4-5. Ze slaagde er echter niet in om gelijk te maken en verloor de tiebreak met 7-4.

In het begin van de beslissende set volgden de breaks elkaar op. Het was de Oekraïense die voor het eerst haar eigen service won en zo een 3-1 voorsprong uitbouwde. Alison moest nogmaals haar opslag inleveren en slaagde er niet in om de breakkans te verzilveren bij een 4-1 achterstand. Bij 5-1 moest ze serveren om in de match te blijven. Hierin slaagde ze niet en met een lovegame kwam er een einde aan de match.