Geweldige Wimbledon eindigt met tweede nederlaag tegen Kasatkina

Alison heeft er een verschillende editie van Wimbledon van gemaakt, maar haar verhaal op het heilige gras is wel aan een einde gekomen in de achtste finales. Net als op Eastbourne verloor Alison in drie sets van Darya Kasatkina. Het werd 7-6 (8/6), 3-6 en 2-6.

Nochtans was het Alison die de betere start nam. Ze kwam 2-0 en 4-2 voor. Telkens kon de Russische de kloof dichten. Daardoor moest er een tiebreak aan te pas komen en ook daarin was het bloedstollend spannend. Alison werkte een setbal weg en ging met drie gewonnen punten op rij naar 8-6.

Nadien kantelde de partij helaas in het nadeel van Ali. Ze leidde met 2-1 in de tweede set, maar stond vier games later 2-5 achter. Elke speelster had dan nog een servicebeurt vooraleer de set beslecht werd.

Alison kon niet verhinderen dat Kasatkina doorging op haar elan. Het veertiende reekshoofd ging nog twee keer door de opslag van Alison. Op het einde stribbelde Ali nog wel tegen, maar bij de derde matchbal ging haar forehand iets te ver. Dat was meteen het einde van een knap grandslamtoernooi voor Alison.