Grandioze Alison Van Uytvanck pakt uit met stunt van formaat en stuurt titelverdedigster huiswaarts!

De meest spraakmakende overwinning uit haar carrière: dat is wat Alison donderdagavond op Wimbledon realiseerde. Alison bracht met haar allerbeste tennis Muguruza van de wijs en pakte terecht de scalp van de titelverdedigster en nummer drie van de wereld.

Alison stond van in het begin uitstekend te tennissen. Ze speelde aan een hoog tempo en bracht ook veel ballen terug. Alison passeerde Muguruza met haar forehand en liep 4-2 uit. Toen een lastige forehand voor Ali in het volgende game in het net verdween, maakte de Spaanse terug de aansluiting. Het werd 4-4 en in de drie games hierna werd het telkens een break. Muguruza serveerde vervolgens de set uit.

Niet dat dit Alison van slag bracht. Haar forehand draaide immers op volle toeren. Zeker op de tweede opslag van haar tegenstandster bleef Alison keer op keer toeslaan. Met dank aan die sterke forehand werd het opnieuw 4-2. Na een duel aan het net te winnen, had Alison de tweede set op zak.

Alison bleef doorgaan op haar elan en speelde de wereldtopper aan de andere kant bij momenten helemaal van de baan. Alison stoomde door naar 5-7, 6-2 en 6-1: haar eerste overwinning ooit tegen speelster uit de top tien! Op naar de derderondepartij tegen Kontaveit.