Halve finale eindstation in Hong Kong

In Hong Kong kan Alison (WTA-91) terugkijken op een uitstekend toernooi. Ze moest uiteindelijk in de halve finale het hoofd buigen voor derde reekshoofd, Karolina Pliskova (WTA-36).

Ali was in Hong Kong aan een sterk toernooi bezig. Zo klopte ze tweede reekshoofd, Daniela Hantuchova (WTA-57) om voor het eerst in haar carrière in de halve finale van een WTA-toernooi van dit kaliber te belanden. In die halve finale begon ze minder goed aan de partij. Ze moest drie keer haar eigen opslag inleveren en slaagde er zelf niet in om één van de vier breakkans te verzilveren: 1-6.

De Belgische gaf zich echter nog niet gewonnen. In de tweede set moest ze geen enkel breakpunt toestaan op haar eigen service. Ze brak één keer door de opslag van Pliskova en trok zo de set met 6-4 naar zich toe. In de beslissende derde set was het de Tsjechische die het meest efficiënt met haar kansen omsprong. Ze verzilverde twee van de drie breakpunten. Alison kwam niet verder dan één break en moest zich met 6-4 gewonnen geven.

Volgende week is Alison opnieuw aan de slag in Azië. Ze speelt dan op het WTA-toernooi van Guangzhou. Ze staat rechtstreeks op de hoofdtabel maar haar tegenstandster is nog niet bekend.