Halve finale in dubbel en achtste finales in enkel het eindstation

Alison heeft er een goed toernooi opzitten in Sint-Petersburg. Ze kreeg in haar tweede enkelmatch met Aryna Sabalenka (WTA-10) een zware klant voorgeschoteld, maar bereikte de halve finales in het dubbel aan de zijde van Kirsten Flipkens.

Een zege tegen haar dubbelpartner in het enkelspel zorgde voor een ticketje voor de achtste finales. Alison moest het dan opnemen tegen rijzende ster Sabalenka, die op zoek ging naar revanche voor haar nederlaag van vorig jaar in Mallorca. Alison kon enkel het vierde spelletje winnen in de eerste set, maar leverde meer strijd in de tweede. Alison was sterk aan het spelen en kwam zelfs 3-1 voor. Waarna de Wit-Russische haar comeback inzette. Alison verloor zo met 1-6 en 4-6, maar liet haar opponente er wel voor werken.

Alison had overigens een uitermate succesvol dubbeltoernooi. Samen met Kirsten kwam ze terug van een set achterstand in de kwartfinales. Kudermetova en Lapko pakten acht van de laatste tien punten om zo de eerste set te winnen. Het Belgisch duo aan de andere zijde van het net had een felle reactie in huis. Dankzij twee breaks werd het een comfortabele tweede set, waarna de super tiebreak volgde. Alison en Kirsten brachten het daarin ongelooflijk goed vanaf en wonnen de eerste zeven(!) punten. Nadien kon het niet meer mis gaan. Ali en Kirsten verzekerden zich van winst met 4-6, 6-1 en [10-3].

In de halve finales waren Alison en Kirsten meteen op achtervolgen aangewezen. Opnieuw mocht hun antwoord er wel zijn. Ze maakten er 3-3 van in de eerste set. Kalinskaya en Kuzmova realiseerden hierna wel een volgende break. Een finaleplek bleef echter mogelijk dankzij een uitstekende tweede set. Alison en Kirsten diepten na een goede start hun voorsprong verder uit en wonnen de set met 6-2. Opnieuw een super tiebreak dus. Ali en Kirsten gingen van 1-4 achter naar 5-5, maar hun tegenstandsters hadden nog een beetje over. Uiteindelijk verloren Alison en haar dubbelpartner dus met 4-6, 6-2 en [7-10]. Nu wacht de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk.