Imponerende Van Uytvanck in Fed Cup

Bij een 2-1 achterstand voor België in het Fed Cup-duel tegen Frankrijk gaf captain Dominique Monami de voorkeur aan Alison Van Uytvanck om het laatste enkelspel te betwisten. Alison deed dat op schitterende wijze en haalde zwaar uit tegen Pauline Parmentier met 6-1 en 6-3. Het volstond wel niet voor de kwalificatie, want Alisons ploeggenoten verloren het beslissende dubbelspel.

Alison kende een vliegende start in haar partij tegen Parmentier door meteen twee keer door de opslag van haar tegenstandster te gaan. Een mooie 4-0 voorsprong gaf Alison vleugels. Alison deed Parmentier hard werken om eindelijk op het scorebord te komen. Alison pakte dan weer de volgende twee spelletjes en zo zat de eerste set erop na iets meer dan een half uur.

Ook in de volgende set was er sprake van een uitstekende start. In de eerste drie spelletjes van de tweede set verloor Alison amper twee punten. De Française hield het verschil wel beperkt tot één break en maakte het nog even spannend door op breakpunt te komen in het negende game. Alison poetste de breakbal weg en haalde vervolgens bij het tweede matchpunt de winst binnen: 6-1 en 6-3 na 1 uur en 7 minuten. Jammer genoeg was deze uitstekende prestatie van Alison niet genoeg voor het Belgisch team, want Elise Mertens en Kirsten Flipkens verloren het dubbelspel.