Kwartfinale Roland Garros voor Alison

Alison blijft de overwinning aan elkaar rijgen op Roland Garros. In de vierde ronde klopte ze Andreea Mitu (WTA-100) in twee korte sets. Ali is de eerste Belgische om de kwartfinale te behalen op Roland Garros sinds Justine Henin in 2007.

De Belgische startte indrukwekkend aan haar partij op court 1. Ze speelde op een wolk en stoomde in 16 minuten door naar een 5-0 voorsprong. Na 25 minuten schreef Alison de eerste set met 6-1 op haar naam.

In het begin van de tweede set leek Mitu terug in de match te komen. Ze kwam op en 0-1 en 0-40 voorsprong maar Alison liet haar opslag niet afsnoepen. Bij 2-2 maakte ze haar eerste breakkans in de tweede set af . In het daaropvolgende spelletje werkte ze nogmaals breakpunten weg op haar eigen service en bij 5-3 moest de Roemeense serveren om in de set te blijven. Ali brak voor de tweede keer door de opslag van Mitu, die een dubbele fout sloeg op matchpunt: 6-3.

Alison kreeg tijdens haar vierde ronde partij steun van heel wat Belgische fans, ook Kim Clijsters en Greet Minnen zaten in de tribune. Via twitter kreeg Alison al heel wat felicitaties van collega’s en fans.

In de kwartfinale moet Ali de baan op tegen Petra Kvitova (WTA-4) of Timea Bacsinszky (WTA-24). Zij spelen later vandaag nog hun match.