Nederlaag in eerste ronde US Open

Alison is er niet in geslaagd de tweede ronde op de US Open te bereiken. Meteen moeten uitkomen tegen de hoger gerangschikte Lesia Tsurenko was natuurlijk geen cadeau. Dat werd ook duidelijk op de baan: de Oekraïense haalde het met 3-6 en 2-6.

De eerste drie breakballen tegen kon Alison wegwerken. Dat was voornamelijk te danken aan een sterke service. Alison moest hierna haar opslag alsnog inleveren. Tsurenko deed er niet veel later al een tweede break bij. Alison bleef echter niet bij de pakken zitten en brak onmiddellijk terug. Ze leek zelfs op weg om weer helemaal ‘on serve’ te komen, maar Tsurenko kon de set na ruim een halfuur toch in de wacht slepen.

Ook in de tweede set was Alison op achtervolgen aangewezen. Bij een 1-4-achterstand stond ze met haar rug tegen de muur. Ze had wel de verdienste dat ze zoals altijd dapper bleef vechten. Ze ging dus nog een keertje door de opslag van Tsurenko, maar zag haar tegenstandster hierna toch de winst pakken. Alison is in New York wel nog actief in het dubbelspel. Daarin zal ze aantreden met haar landgenote Kirsten Flipkens. De eerste tegenstandsters in het dubbel zijn Timea Babos en Kristina Mladenovic.