Net geen dubbeltitel voor Alison

Alison (WTAD-1011) en An-Sophie (WTAD-398) moesten in de dubbelfinale op de BNP Parisbas Fortis Diamond Games de baan op tegen de ervaren eerste reekshoofden, Anabel Medina Garrigues (WTAD-27) en Arantxa Parra Santonja (WTAD-36).

Het Belgische duo begon niet goed aan de wedstrijd. In een mum van tijd keken ze tegen een 4-1 achterstand aan. Ze kwamen beter in de partij en slaagden er in om één break achterstand terug goed te maken. Bij 5-4 mocht het Spaanse team serveren voor de setwinst en haalden ze de eerste set met 6-4 binnen.

Ali en Anso lieten het hoofd niet hangen en het waren zij nu die het beste aan de set begonnen. Ze braken in het tweede spelletje meteen door de opslag van hun tegenstanders en bouwden een 4-1 voorsprong uit. Bij 5-3 mochten ze serveren voor de set en maakten ze het bij het eerste setpunt meteen af.

In de beslissende matchtiebreak kwam het Belgische team op een 4-1 achterstand. Ze vochten zich nog opnieuw langszij maar het was toch opnieuw het Spaanse duo dat twee keer de opslag van hun tegenstandsters afsnoepte. Bij 9-5 maakten ze het meteen af bij het eerste matchpunt.

Geen dubbeltitel dus voor Alison in Antwerpen. Ze mag met een tweede ronde in het enkelspel, waarin ze zelfs acht matchpunten had tegen de latere winnares Andrea Petkovic, en een finale in het dubbelspel terugkijken op een erg sterk toernooi.