Net geen stunt voor Alison en Anna-Lena

Alison Van Uytvanck en Anna-Lena Friedsam liggen uit het dubbeltornooi in Hobart, al maakten ze het Eline Mertens en Demi Schuurs wel moeilijk in de kwartfinales. Uiteindelijk verloren Alison en Anna-Lena na 1 uur en 28 minuten met 7-6 (7/4), 2-6 en 8-10.

Mertens en Schuurs, allebei in de top 40 van de dubbelranking, begonnen als favorieten en liepen ook 2-4 en 3-5 uit. Alison en Anna-Lena kwamen keerden nog terug in de eerste set en dwongen een tiebreak af. Bij een 4-4 stand wonnen Alison en Anna-Lena de volgende drie punten om de set in de wacht te slepen.

Net als in de eerste set ging het in set twee gelijk op tot aan 2-2. Nadien pakten Mertens en Schuurs vier games op rij waardoor een supertiebreak de beslissing moest brengen.

Het eerste duo dat aan tien punten geraakte, mocht zich dus winnaar noemen. Mertens en Schuurs wonnen vier punten op rij en liepen zo 1-5 uit. Toch toonden Alison en Anna-Lena nog hun vechtlust. De Belgisch-Duitse combinatie won bij een 4-8 achterstand vier punten na mekaar om er 8-8 van te maken. De volgende twee punten gingen dan weer naar de tegenstandsters en zo zat de match erop. Alison trekt nu naar Melbourne voor de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar.