Ondanks comeback uitschakeling in enkelspel op Roland Garros

Op het tweede grandslamtoernooi van het jaar moest Alison meteen in actie komen in het enkelspel. Ze knokte tegen de Spaanse Sorribes Tormo uit een haast verloren positie heel knap terug, maar finaal viel het dubbeltje de andere kant op.

De tegenstandster van Alison toonde van bij het begin zich wel goed te voelen op het Parijse gravel. Dat zorgde er voor dat Alison na vier spelletjes nog niet op het scorebord stond. Dat was even later wel het geval, maar het was te laat om dat nog in de eerste set recht te trekken. Ook in de tweede set slaagde Torribes Tormo er in om afstand te nemen. Zo werd het 1-3, 2-4 en 3-5 in haar voordeel.

Alison had al pogingen ondernomen om de ommekeer in te luiden en zag haar inspanningen eindelijk beloond. Alison won vier spelletjes op rij en ging van 3-5 achter naar 7-5-setwinst. Bij 2-2 in de derde set was alles nog mogelijk. Jammer genoeg trok Alison aan het kortste eind in haar twee volgende opslagbeurten na zeer spannende en felbevochten games. Dat maakte ook meteen een einde aan de partij. Alison verloor met 1-6, 7-5 en 2-6. In het dubbelspel is Alison wel nog actief met Greet Minnen. Hun eerste tegenstandsters zijn de Russiche Anastasia Potapova en de Oekraïense Dayana Yastremska.