Opnieuw winst na spannende driesetter

Alison (WTA-58) had in haar eerste ronde op het WTA-toernooi van Seoul een tiebreak nodig in de derde set om de overwinning te kunnen pakken en ook in de tweede ronde had ze het niet eenvoudig. Ze moest hierin voor het eerst in haar carrière aan de slag tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-69).

In de eerste set brak Ali, aangeduid als achtste reekshoofd, twee keer door de opslag van haar twee jaar jongere tegenstandster. Ze moest zelf maar één keer haar opslag inleveren en trok met 6-3 aan het langste eind. Het tij keerde echter in de tweede set en de Belgische moest het hoofd met 6-1 buigen. In de derde set keek Alison tegen een vroege achterstand aan. Ze slaagde er alsnog in om de achterstand weg te werken en opnieuw moest een tiebreak over matchwinst beslissen. Bij een 6-3 voorsprong voor Ali moest Siniakova serveren om in de match te blijven. Hierin slaagde ze niet en met dubbele fout maakte ze een einde aan de match.

In de kwartfinale speelt Alison tegen het vierde reekshoofd, Varvara Lepchenko (WTA-46) of Elizaveta Kulichkova (WTA-102).