Overwinning tegen top 50-speelster

Alison (WTA-115) had zich vanuit de kwalificaties weten te plaatsen voor de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Miami en in de eerste ronde moest ze aan de slag tegen de Slovaakse, Magdalena Rybarikova (WTA-47). Een maand geleden klopte De Belgische haar nog in twee sets op het WTA-toernooi van Antwerpen. In Miami deed ze dit kunstje nog eens over.

In het tweede spelletje van de match verzamelde Ali meteen drie breakkansen. Ze maakte de kansen echter niet af en in het daaropvolgende game moest ze zelf haar opslag inleveren: 1-3. Bij een 3-2 achterstand was het vierde breakpunt wel raak voor Alison. Ze kwam opnieuw langszij maar moest bij 4-4 voor de tweede keer in de set haar eigen opslagspel inleveren. In een fel bevochten game stond Rybarikova een aantal keer op één punt van setwinst. De Belgische gaf zich echter nog niet gewonnen en hing de bordjes nogmaals gelijk. Ze kende geen genade meer met haar tegenstandster en stoomde door naar 7-5 setwinst.

In de tweede set serveerde Alison minder sterk en ze moest zeven breakpunten toestaan op haar eigen service. De Slovaakse wist er twee binnen te halen en gaf Ali geen enkele kans op haar opslag: 2-6. Het tij kantelde echter opnieuw en in de beslissende set was het Alison, die het meest efficiënt omsprong met haar kansen. Ze gunde Rybarkova geen enkel spelletje meer en pakte de set met een overtuigende 6-0 score.

In de tweede ronde moet Alison de baan op tegen het 30st reekshoofd, Camila Giorgi (WTA-37).