Overwinning voor Alison in Monterrey

Alison (WTA-104) moest in de eerste kwalificatieronde aan de slag tegen Anastasia Rodionova (WTA-185). Ze klopte haar vorig jaar al eens in drie sets en deze overwinning kon ze nogmaals overdoen. Ali begon nochtans niet goed aan de partij. In de eerste set kreeg ze amper een eerste opslag tussen de lijnen en won dan ook geen enkel eigen opslagspelletje. Ze brak één keer door de opslag van de Australische en moest de eerste set dan ook met 6-1 aan haar tegenstandster laten.

De Belgische herpakte zich echter in de tweede set. Ze begon beter te serveren, werkte drie breakpunten weg en verzilverde zelf twee kansen. Ze schreef de set met 6-2 op haar naam. Alison ging in de derde set door op haar elan. Ze gunde Rodionova geen spelletje meer en stoomde door naar een 6-0 overwinning.

In de tweede kwalificatieronde op het WTA-toernooi in Monterrey staat voor het eerst een ontmoeting met Kateryna Bondarenko (WTA-177) op het programma. De Oekraïense is na de geboorte van haar dochtertje bezig met een comeback. In 2009 stond ze nog in de top-30.