Roland Garros sprookje eindigt in de kwartfinale

Alison (WTA-93) werd uitgeschakeld na een uitstekende prestatie tegen de Zwitserse, Timea Bacsinszky (WTA-24). De Belgische vocht voor wat ze waard was maar kwam net tekort tegen een sterke tegenstandster.

De Zwitserse startte goed aan de partij en in een mum van tijd stond ze een dubbele break en 3-0 voor. Alison, gesteund door het publiek, vocht zich opnieuw in de match. Ze brak terug en won haar eigen opslagspel: 3-2. Alison slaagde er niet in om de tweede breakvoorsprong goed te maken. Bij 5-4 en 30-30 kon ze geen breakpunt verzamelen op de opslag van de Zwitserse en ze verloor de set met 6-4.

In de tweede set begon Ali met nieuwe moed maar de Bacsinszky pakte opnieuw een vroege voorsprong. Alison brak echter terug en er startte een echte strijd tussen beide speelsters. Dit zorgde voor een aantal erg mooie punten en veel deuce-voordeel-deuce spelletjes. De set bleef on-serve maar bij 5-5 toonde de Zwitserse haar beste tennis en brak opnieuw door de opslag van Ali. Bacsinszky serveerde succesvol voor de match en bereikte de halve finale na bijna twee uur spelen.

Ondanks het verlies kan Alison terugkijken op een fantastisch toernooi, haar beste prestatie ooit op een grandslam. Op maandag komt ze de top 50 binnen en zal ze de Belgische nummer één zijn. Nu start voor Ali de voorbereiding op het grasseizoen en Wimbledon.