Schitterende comeback, vijf matchballen gered én naar de finale!

Voor het tweede jaar op rij staat Alison in de finale van het WTA-toernooi in Budapest. De halve finale tegen Alexandrova was wel een echte thriller, waarin Alison terugkeerde uit een schijnbaar verloren positie en vijf matchballen redde.

Het begin van de Russische was stevig: meteen 0-2 op het bord. Die break bleef ook hierna nog een tijdje staan. Bij 3-5 deed ze er nog eentje bij. Hiermee was de eerste set ook al beslecht.

Bij 3-6 en 0-2 leek een finaleplek ver weg, maar dat was buiten die geweldige vechtlust van Alison gerekend. Ze kwam meteen langszij en liet zo voelen dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. In het altijd belangrijke zevende game van de set sloeg ze nog een keer toe. Alison liet de set niet meer uit haar handen glippen.

De start van set drie was identiek aan die van de vorige. Alison keek meteen tegen een achterstand aan, maar had al bewezen dat ze die kon ophalen en deed dit gewoon nog een keertje. Alexandrova zette nog een keertje aan en liep uit naar 2-5, maar nog lag Alison niet op de mat. In een uitermate spannend tiende game van de set redde ze al drie matchballen, om er nadien 5-5 van te maken. Het kwam tot een tiebreak, waarin Alison 4-6 achter kwam en dus nog eens twee matchpunten moest wegpoetsen. Ook dat deed ze met verve en zelf kon ze haar tweede matchbal benutten: 3-6, 6-4 en 7-6 (9/7).