Sterk toernooi eindigt in halve finales

Alison mag terugblikken op een geslaagd toernooi in het Marokkaanse Rabat, met drie mooie overwinningen in het enkelspel en één in het dubbel. Het verst geraakte ze in het enkel. Daarin was de halve finales het eindstation.

Op weg naar die halve finales nam Alison de maat van haar landgenote Ysaline Bonaventure. Die maakte wel een vroege break achterstand ongedaan om dan aan het einde van de set nog eens toe te slaan. Hierna bracht Alison veruit het betere tennis en voerde ze haar plannetje uit tot in de perfectie. Ze gaf haar opponente geen enkele kans meer en won zo met 5-7, 6-1 en 6-2.

Zo bezorgde Alison zichzelf een ticket voor een halve finale tegen Maria Sakkari. Alison ging prima van start en nam meteen een 2-0-voorsprong. Even later ging het helaas van 3-1 naar 3-3. Op de service van Alison kon Sakkari de set binnenhalen. De Griekse ging nog eens door Ali’s opslag in het zesde spel van de tweede set. Alison keerde nog terug van 2-5 naar 4-5, maar een volledige comeback was iets teveel gevraagd. In een spannende tweesetter moest ze nipt het onderspit delven met tweemaal 4-6.

In het dubbelspel was Alison aan de zijde van Greet Minnen tot in de kwartfinales geraakt. Daarin kwamen ze Martinez Sanchez en Sorribes Tormo, twee Spaanse meisjes die van nature op het gravel wel uit de voeten kunnen. Dat was er ook aan te zien, al weerden Ali en Greet zich wel enorm in de tweede set. Daarin haalden ze een 1-4-achterstand op. Mits winst in de tiebreak had het misschien nog tot een ommekeer kunnen komen, maar dat was hen niet gegund. Ali en Greet verloren met 1-6 en 6-7 (2/7).