Sterke overwinning voor Alison in Beijing

Alison (WTA-52) heeft haar goede vorm van Seoul kunnen doortrekken op het WTA-toernooi van Beijing. Ze moest in de eerste ronde voor de vierde keer dit jaar aan de bak tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-29). De Slovaakse won twee van deze onderlinge ontmoetingen maar Ali slaagde er vandaag in om de bordjes gelijk te hangen.

De Belgische begon uitstekend aan de partij en dankzij drie breaks pakte ze een 5-0 voorsprong. Ze moest nog één keer haar eigen opslag inleveren maar met duidelijke 6-2 cijfers schreef ze de eerste set op haar naam. In de tweede set speelde een zelfde scenario zich af. Alison liep 4-0 uit en verzamelde bij 5-2 twee matchpunten op haar eigen opslag. Ze slaagde er niet in om deze te verzilveren en Schmiedlova klampte aan tot 5-4. In haar volgende servicegame maakte Ali het echter wel af: 6-4.

In de tweede ronde neemt Alison het voor het eerst op tegen Roberta Vinci (WTA-18). De Italiaanse won enkele weken geleden nog van Serena Williams in de halve finale van de US Open.