Stunt voor Alison in Antwerpen

Alison (WTA-102) kreeg een wildcard voor de hoofdtabel van de BNP Paris Bas Fortis Diamond Games. Ze bedankte de organisatie hiervoor door te winnen van de hoger gerangschikte Magdalena Rybarikova (WTA-47).

De Belgische was duidelijk de betere speelsters in de eerste set. Ze serveerde erg sterk en dicteerde het spel. Bij 2-2 kreeg Ali haar eerste breakkans, die ze ook meteen verzilverde. Ze gaf Rybarikova niet de kans om in de partij te komen. Bij 5-2 verzamelde ze breakkansen en zo ook de eerste setpunten. Ali maakte het af bij het derde setpunt.

In het begin van de tweede set kende Alison een dipje. Ze maakte meer fouten en de Slovaakse maakte hiervan gebruik om een 3-1 voorsprong uit te bouwen. De Belgische herpakte zich echter snel. Ze kwam opnieuw langszij en kende geen genade met haar tegenstandster. Alison stoomde door naar een 6-3 overwinning.

In de tweede ronde speelt de Belgische tegen het derde reekshoofd, Andrea Petkovic (WTA-12). Het wordt het eerste onderlinge duel tussen beide speelsters. De wedstrijd staat morgen om 20 uur gepland op het center court van het Antwerpse Sportpaleis.