Stunt voor Alison in tweede ronde

Alison (WTA-91) nam het in de tweede ronde op tegen ex-top vijf speelster Daniela Hantuchova (WTA-57). Beide speelsters stonden voor het eerst tegenover elkaar maar de Belgische moest niet onderdoen voor het tweede reekshoofd.

De eerste set was felbevochten maar uiteindelijk trok de Slovaakse met 6-3 aan het langste eind. Ali gaf zich echter niet gewonnen en liep 4-1 uit in de tweede set. Ze gaf deze dubbel break voorsprong niet uit handen en schreef de set met 6-2 op haar naam. In de beslissende set brak de Belgische opnieuw als eerste door de opslag van haar tegenstandster. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de match maar hierin slaagde ze niet. Op de service van Hantuchova was het wel raak voor Alison. Na een wedstrijd van meer dan 2 uur verzekerde ze zich van een plaats in de kwartfinale: 6-4.

“Hier hou ik een supergoed gevoel aan over”, glunderde de Belgische na afloop. “Ik heb een goede wedstrijd gespeeld en vertrouwen op gedaan, dat is belangrijk. Nu moet ik proberen door te gaan op dit niveau. Ik ga alleszins genieten van elk moment hier op de baan.”

In de kwartfinale wacht voor het eerst een ontmoeting met kwalificatiespeelster Jarmila Gajdosova (WTA-99). De Australische stond drie jaar geleden nog in de top-25 maar is omwille van blessureleed weggezakt op de wereldranglijst.