Titelverdediging knap ingezet: indrukwekkende comeback in tweede set

Alison is deze week in Boedapest, een plaats waar ze goede herinneringen aan heeft. Vorig jaar heeft ze daar de titel gepakt. Ali heeft het verdedigen van die titel alleszins goed ingezet door Vera Zvonareva te verslaan met 7-5 en 7-5.

Met een ace werkte Alison een vroeg breakpunt weg en ze weerstond ook een volgende aanval van Zvonareva. Met een dropshot lokte Al Zvonareva dan aan het net, waar ze haar kon verrassen met een forehand winner. Ze kreeg hierna een stevige greep op de wedstrijd en leidde met een break, tot ze plotseling terug werd gebroken en het 4-4 stond. Bij 4-5 ging Alison weer een niveautje hoger spelen. Een fout met de forehand van haar tegenstandster liet Alison toe om weer de leiding te nemen. Een prima lob volgde ze op door naar het net te trekken en zo versierde ze drie setballen. Zvonareva geraakte wel tot bij Ali’s dropshot, maar Ali kon hierna de bal vlot wegleggen met de forehand.

Ze bleef op het gaspedaal staan en stond in de tweede set snel 2-0 voor. Ze kreeg hierna wel veel druk te verwerken van Zvonareva’s returns en de wedstrijd nam een andere wending. De Russische won vijf spelletjes op rij. Iets wat Alison haar nadien perfect nadeed. Ze bleef haar opponente buiten de baan dwingen. Ze kon enkele setballen wegwerken en dwong een breakpunt af. Dankzij een sterke verdediging bleef ze in de rally en met verschillende passing shots – het derde was doorslaggevend – forceerde ze de rebreak. Met een schitterende forehand nam Alison zelfs weer de leiding en ze maakte het helemaal af met een ace naar buiten.