Toptwintigspeelster net iets te sterk

Alison reisde van Rabat van Madrid om al aan haar volgende toernooi te beginnen. Ze had wel geen gemakkelijke loting, want ze moest het meteen opnemen tegen Belinda Bencic. Alison gaf alles wat ze had, maar verloor van de Zwitserse met 4-6 en 3-6.

Het was zeker geen gemakkelijke opgave om uit te komen tegen Bencic. Dat is immers de huidige nummer 18 en een ex-nummer 7 van de wereld. Vooral in het eerste deel van de match maakte Alison het desalniettemin moeilijk voor haar tegenstreefster. Bij 3-3 moest Alison haar opslagspel wel blanco inleveren. In haar volgend opslagspel realiseerde Alison wel servicebehoud, ondanks dat ze tegen een setpunt aankeek. Bencic benutte wel het eerstvolgende setpunt in het volgende spel.

Bij 2-2 in de tweede set verwierf Bencic definitief de controle over de wedstrijd door drie spelletjes op rij te winnen. Alison won hierna nog wel een spelletje, maar kon de nederlaag niet afwenden. Alison werkt nu verder richting het volgende toernooi, want ze neemt niet deel aan het dubbelspel in Madrid.