Tweede ronde eindstation in Luxemburg

Op het WTA-toernooi van Luxemburg stond Alison (WTA-79) in de tweede ronde voor de tweede keer in haar carrière tegenover het vierde reekshoofd, Barbora Zahlavova Strycova (WTA-31). Vorig jaar won de Tsjechische in twee sets en ook vandaag moest Ali in twee sets het onderspit delven.

De Belgische moest in het begin van de wedstrijd meteen haar opslag inleveren en kwam op een 2-0 achterstand. Ze gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam terug op gelijke hoogte. Bij 4-4 moest de Belgische voor de derde keer een break toestaan en deze maakte ze niet meer ongedaan. Zahlavova Strycova won de eerste set dan ook met 6-4.

In de tweede set was het Alison, die een 2-0 voorsprong op het scorebord plaatste. Ze slaagde er niet in om deze voorsprong vast te houden maar bij 3-2 snoepte ze voor de tweede keer een servicegame van de Tsjechische af. Ook deze voorsprong kon ze niet vasthouden en het was Zahlavova Strycova, die bij 6-5 een kans kreeg om de match uit te serveren. Ali vocht zich opnieuw langszij maar in de tiebreak moest ze met 7-1 het hoofd buigen.