Alison verliest na intense strijd van ex-nummer vier van de wereld

Alison tenniste lange tijd op prima niveau in de Country Hall in Luik, maar het was niet voldoende om België op voorsprong te brengen. Alison verloor in een driesetter van voormalig nummer vier van de wereld Caroline Garcia met 6-7 (2/7), 6-4 en 2-6.

Alison tekende in de eerste set voor verschillende mooie punten door een prima backhand langs de lijn te sturen of eens naar het net te komen. Bovendien won ze vlotjes haar eigen opslagspelletjes. Garcia deed echter wel hetzelfde. Beide speelsters bleven nadrukkelijk baas op hun eigen service. In het zevende spel had Alison wel pech: bij 30-30 riep de lijnrechter een service van Garcia uit alvorens zich te corrigeren. Ondanks dat Ali de bal wel had geretourneerd, kende de umpire het punt meteen toe aan de Française. Wat meer dan terecht boegeroep uit de zaal opleverde.

Bij 5-6 en 15-30 werd het wel al eventjes warm voor Alison, maar met drie winnende serves speelde ze zich knap uit de problemen. In de tiebreak verloor ze jammer genoeg de eerste vijf punten. Garcia liet de kans niet liggen om de breaker even later helemaal naar zich toe te trekken met 2-7. Nadat Alison in het derde spelletje van set twee een return in de voeten kreeg, keek ze ook nog eens tegen een breakpunt aan en na een fout met de forehand was het 1-2. Des te sterker was haar reactie: een prima start in het volgende spel, een fout met de backhand van Garcia en met een goede return dwong Ali de Française opnieuw in de fout: 2-2.

Alison had steeds meer het momentum in de partij te pakken: vaker de gebalde vuist, wat gepaard ging met fraai tennis. Zo was er onder meer een knappe passing op weg naar 3-2 en volgden hierna twee blanco opslagspellen. Uitstekend tennis naar voren, nog eens zo’n wervelende backhand langs de lijn en een raket van een return legden de basis voor een nieuwe break en 6-4-setwinst. De overwinning leek er dus in te zitten voor Alison, maar helaas ging het na 1-1 in de derde set de verkeerde kant uit.