Verwoede inspanningen kunnen nederlaag niet verhinderen

Alison heeft op het toernooi van Peking alles uit de kast gehaald om de tweede ronde te bereiken. Helaas was het niet voldoende en trok Alison aan het kortste eind in twee spannende sets. Tegen de Tsjechische Siniakova werd het 5-7 en 4-6.

Alison was de eerste speelster die een kloof op het scorebord kon brengen. Bij 2-2 duwde ze door naar een 4-2-voorsprong. Op de opslag van haar opponente kwam Alison tot op twee punten van setwinst. Katerina Siniakova behield echter haar opslagspel en Alison moest in het volgende game haar eigen service inleveren. Bij hun volgende opslagbeurt kregen beide speelsters enkele breakballen tegen. Siniakova veegde ze weg, Alison slaagde daar niet in en verloor zo de eerste set.

Bij 1-3 in de tweede set leek alles beslist, maar daar legde Alison zich zomaar niet bij neer. Met haar kenmerkende vechtlust ging ze van 1-3 achter naar 4-3 voor. In de volgende drie games kantelde het weer de andere kant op. Bij 4-5 kreeg Ali een spannend game niet afgemaakt en Siniakova benutte meteen haar eerste matchbal.