Winnares van Dubai wacht na knappe zege tegen Riske

Alison is momenteel aan de slag op het prestigieuze Indian Wells en daar is de tegenstand uiteraard niet min. Alison haalde het in de eerste ronde knap van de Alison Riske met 7-6 (7/1) en 6-4.

Nochtans was het de Amerikaanse die bij 1-1 de eerste break forceerde. Alison kwam 1-3 achter, maar bewees net als in Boedapest dat ze kan terugvechten. Van 2-4 achter ging het naar 5-4 voor. Riske kon later alsnog serveren voor de set, maar Alison brak nog een keertje terug en was heer en meester in de tiebreak. Zo deelde ze toch een tikje uit aan haar opponente.

Het winnen van het felbevochten openingsgame in de tweede set was nog een tikje erbij: Alison liep zo 2-0 uit. Riske kwam evenwel meteen langszij. Alison antwoordde onmiddellijk met nog een break en dat was het beslissende moment in de wedstrijd. Alison serveerde sterk in haar laatste twee opslagbeurten en haalde zo de winst binnen. In de volgende ronde wacht Belinda Bencic, die onlangs het toernooi van Dubai won en daar speelsters als Halep, Svitolina en Kvitova klopte. Maar ook Alison zit na haar toernooizege in Boedapest natuurlijk vol vertrouwen.