Ziekte maakt einde aan het seizoen van Alison

Alison (WTA-47) is er niet in geslaagd om de finale te bereiken op het WTA-toernooi van Luxemburg. Ze kreeg afgelopen nacht koorts en de ziekte zorgde er voor dat ze haar normale niveau niet kon halen. Ze moest opgeven na verlies van de eerste set.

Ali speelde een erg sterk toernooi. Ze klopt het tweede reekshoofd, Ana Ivanovic (WTA-12) in de tweede ronde en zevende reekshoofd, Barbora Strycova (WTA-42) in de kwartfinale. In de halve finale moest ze voor het eerst aan de bak tegen Misaki Doi (WTA-92). De Japanse klopte in haar kwartfinale verrassend het vijfde reekshoofd, Jelena Jankovic (WTA-22).

De Belgische had het door haar ziekte moeilijk in het begin van de partij en keek meteen tegen een break achterstand aan. Na een medische time-out slaagde ze er in om terug te breaken maar op het einde van de set moest ze alsnog voor de tweede keer haar eigen opslag inleveren. Ze verloor de set met 6-4 en gaf toen op.

Ondanks haar verlies van vandaag zal Alison haar seizoen toch eindigen op haar hoogste ranking ooit. Ze zal maandag ongeveer ronde de 42ste plaats uit komen.